toggle menu

Rechtszaken om winkels buiten het centrum

Rechtszaken om winkels buiten het centrum

Zeker vijftien gemeenten hebben het afgelopen jaar in de rechtszaal tegenover winkels gestaan die zich buiten het centrum willen vestigen. Dat schrijft het FD. Gemeenten zijn bang voor doodse winkelstraten en willen winkels in de stads- of dorpskern hebben. Maar discounters als Action en Lidl zijn vaak op zoek naar goedkope plekken buiten het centrum, waar ruimte is om te parkeren.

Zo buigt de rechtbank Noord-Nederland zich op dit moment over een zaak die de exploitant van winkelgebied Sontplein aanspande tegen het stadsbestuur van Groningen. Dat verbood de vestiging van onder meer een Big Bazar en een Action op het terrein. Het Zuid-Limburgse Kerkrade voorkwam de vestiging van een winkelboulevard op de grens met Heerlen, en moet nu op een hoger beroep rekenen. De Noord-Brabantse gemeente Cranendonck moest na een rechtszaak de vestiging van een supermarkt buiten het centrum van Budel toestaan.

Gemeenten worden strenger tegen winkels die zich buiten het stads- of dorpshart willen vestigen, omdat er steeds meer leegstand is in winkelstraten in het centrum.

Bron: ANP MediaWatch / FD

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant