toggle menu

Red Bull, Optimel en Jupiler genomineerd voor Gouden Windei 2016

Red Bull, Optimel en Jupiler genomineerd voor Gouden Windei 2016

Jumbo Volkoren knäckebröd, het drankje Red Bull Energy Drink en Optimel Griekse stijl yoghurt honing walnoot smaak zijn drie van de zeven voedingsproducten die kans maken op het Gouden Windei.

Voedselorganisatie foodwatch kent de 'prijs' ieder jaar toe aan het meest 'misleidende' product. Vanaf vrijdag kunnen consumenten op de site van de organisatie hun stem uitbrengen. Andere genomineerde producten zijn Jupiler Alcoholvrij bier, Healthy People Blauwe bosbes en framboos, Aldi Gedroogde kokos en YumEarth Vitamin C drops.

Misleidende producten

Het volkoren knäckebröd van Jumbo bevat volgens foodwatch slechts 41 procent volkorenmeel en veel witte bloem. Healthy People Blauwe bosbes en framboos bevat volgens de organisatie meer suikers dan cola. 'Red Bull promoot haar drankje bij de jeugd met stoere sporters, terwijl artsen het juist afraden voor jongeren en bij het sporten', aldus de voedselwaakhond.

Cranberries van de Albert Heijn

Consumenten kunnen de komende drie weken stemmen. De 'winnaar' wordt in de laatste week van november bekendgemaakt. Vorig jaar werden de cranberries van Albert Heijn uitgeroepen tot meest misleidende product. Volgens foodwatch bestond dit 'superfood' voor ruim twee derde uit suiker en nog geen een derde uit besjes.

Elk jaar een verkiezing

Foodwatch houdt de verkiezing elk jaar, om het onderwerp van misleiding onder de aandacht te houden. De organisatie hoopt ermee te bereiken dat de overheid strengere regels maakt voor bedrijven die voedsel maken en verkopen.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant