toggle menu

'Reis alleen naar Sri Lanka als dat noodzakelijk is'

'Reis alleen naar Sri Lanka als dat noodzakelijk is'

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Sri Lanka. Dat is het nieuwe reisadvies voor Sri Lanka dat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gegeven. Er zijn namelijk nieuwe berichten dat het risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen groot is, meldt het departement.

De veiligheidssituatie in het hele land is momenteel onvoorspelbaar en onzeker, aldus het advies.

Eerder donderdag waarschuwde ook de Britse overheid al voor de gevaren van reizen naar Sri Lanka.

Update: Nederlandse vakantiegangers worden teruggehaald uit Sri Lanka

Reisorganisaties gaan vrijdag al 'hun' Nederlandse vakantiegangers terughalen uit Sri Lanka. Daartoe heeft het coördinerende Calamiteitenfonds besloten, nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder donderdag een aangescherpt reisadvies heeft afgegeven. Het gaat volgens het fonds om tussen de driehonderd en vierhonderd mensen die hebben geboekt bij een reisbureau.

Volgens directeur Erik Jan Reuver van het Calamiteitenfonds is het besluit gevallen in overleg met de bij het fonds aangesloten reisorganisaties. Dat zijn volgens hem de meeste en de grootste. 'We geven iedereen de gelegenheid om op een rustige manier in de komende dagen terug te vliegen.'

De Nederlanders kunnen de komende dagen terugvliegen. De reisorganisaties regelen zelf dat ze met lijndiensten van bijvoorbeeld KLM en Emirates kunnen vliegen.

Het Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds betaalt alle kosten voor het terughalen. In het fonds zitten bijdrages die toeristen betalen bij een boeking, een paar euro per reis.

Bron: ANP

Ook interessant