Reisorganisaties zien verdubbeling in boekingen nazomer

Reisorganisaties zien verdubbeling in boekingen nazomer

Nederlanders mikken op nazomer in de zon. Reisorganisaties zien momenteel een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van vorig jaar, meldt De Telegraaf.

Omdat zomervakanties in delen van bijvoorbeeld Spanje niet zijn doorgegaan vanwege code ’oranje’, hebben reizigers hun vakantie doorgeschoven naar september of de herfstvakantie. Het slechte weer van de afgelopen week heeft ook een zet gegeven aan de boekingen. Bovendien hebben mensen een beter idee welke papieren ze moeten regelen, en zijn een hoop reizigers gevaccineerd. Ook dat scheelt volgens woordvoerster Petra Kok van TUI.

Annuleringen zomerseizoen

Het zomerseizoen is voor de vliegvakanties verknoeid door de wisselende kleurcodering van landen en doordat Nederland donkerrood op de Europese coronakaart kleurde. Daardoor regende het in juli annuleringen, wat een kostenpost voor de sector betekende van 100 miljoen euro.

'Begin augustus is besloten dat reizen naar oranje gebieden weer is toegestaan, als de toerist een test doet op de terugweg. Dat heeft het zomerseizoen niet meer kunnen redden, maar nu weet de consument wel waar hij aan toe is', zegt Mirjam Dresmé van reiskoepel ANVR.

Bron: ANP MediaWatch

Ook interessant