'Reisverzekering niet altijd even duidelijk'

'Reisverzekering niet altijd even duidelijk'

Mensen die een reisverzekering afsluiten, doen er verstandig aan om extra goed naar de polisvoorwaarden te kijken. Bij veel reisverzekeringen is het onduidelijk wat precies wel en niet wordt vergoed, waarschuwt de Stichting toetsing verzekeraars woensdag.

Uit onderzoek onder 24 verzekeraars die het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren, blijkt dat veel partijen niet helder communiceren over de uitzonderingen en beperkingen van een verzekering. Een beperking is bijvoorbeeld dat schade door diefstal niet verzekerd is als je onvoldoende voorzorgsmaatregelen hebt genomen. Een ander voorbeeld is dat de klant bij schade een eigen risico heeft. Maar liefst twee derde van de onderzochte keurmerkhouders is op de website en in de brochure niet of onvoldoende helder over deze zaken, aldus de stichting.

Ook het feit dat de dekking voor medische kosten geen onderdeel is van de wintersportdekking, staat vaak niet duidelijk vermeld. Van de keurmerkhouders zou een derde de website hierop moeten aanpassen en 37 procent de polisvoorwaarden.

Bron: ANP

Ook interessant