toggle menu

Reizen naar Rusland gaan gewoon door

Reizen naar Rusland gaan gewoon door

Het animo van Nederlanders om naar Rusland te reizen, lijkt niet minder geworden sinds de afgekondigde sancties tegen dit land, de tegenacties van president Poetin en de ramp met het neergeschoten Maleisische vliegtuig boven Oekraïne.

Nederlandse reizen naar Rusland gaan gewoon door, blijkt uit een rondgang onder reisbureaus. In feite is het seizoen voor Ruslandvakanties dit jaar al voorbij, stelt directeur Robert Ermers van SRC-Reizen. De laatste vakanties zijn medio juli geboekt voor het seizoen dat loopt tot eind september.

Nauwelijks annuleringen

Sinds alle commotie rond vlucht MH17 en de economische sancties tegen Rusland zijn er maar een paar annuleringen geweest, constateert het reisbureau, dat geldt als een van de grootste aanbieders van reizen naar Rusland.

SRC-Reizen heeft nu nog vijf groepen die klaarstaan voor vertrek de komende tijd naar Rusland. Daar zitten rondreizen onder naar de oude steden van de Gouden Ring, maar ook excursies naar Sint-Petersburg en Moskou en gecombineerde reizen langs de drie Baltische Staten en Sint-Petersburg. Die reizen vinden gewoon doorgang, aldus Ermers.

Visum

Last minute boekingen naar Rusland zijn er verder nooit, want reizigers moeten altijd eerst een visum aanvragen. Een procedure die enkele weken in beslag kan nemen.

Ook de ANWB, die Ruslandbestemmingen via dochter FOX-Vakanties aanbiedt, meldt dat het reisaanbod 'gewoon wordt uitgevoerd'. Dat geldt ook voor TUI Nederland, die via KRAS rondreizen en stedenbezoeken op het programma heeft.

Bron: ANP

Ook interessant