toggle menu

Reiziger claimt vaker schade aan koptelefoon

Reiziger claimt vaker schade aan koptelefoon

Vakantiegangers claimen bij hun verzekeraar steeds vaker schade aan koptelefoons. Ook voor beschadigde of gestolen smartphones en tablets worden meer claims ingediend.

Dat blijkt uit cijfers van Europeesche Verzekeringen. De verzekeraar maakt na elke zomer een lijstje van de meest gemelde bagageschades. Koptelefoons staan dit jaar voor het eerst in de top tien. Voorheen luisterden de meeste vakantiegangers muziek met oordopjes, maar tegenwoordig geeft een toenemend aantal de voorkeur aan grotere headphones. Deze zijn duurder en daardoor gevoeliger voor diefstal. Ook beschadigen ze sneller als ze vallen, aldus de Europeesche.

Mobieltjes zijn met een aandeel van 19 procent, goed voor de meeste claims. Op plaats twee staan tablets en e-readers (16 procent), gevolgd door zonnebrillen (14 procent). Koptelefoons behelzen 4 procent van de meldingen.

Crisis en claims

Daarnaast zag de Europeesche door de financiële crisis in Griekenland een toename van claims op de allrisk annuleringsverzekering. Veel klanten die zo'n verzekering hadden en een reisje naar de Griekse zon in de planning hadden staan, kozen ervoor hun reis te annuleren in verband met de dreiging van lege geldautomaten.

De verzekeraar zag ook de vraag naar de dekking van geld dat mensen op zak hebben, toenemen. De Europeesche denkt dat dit te maken heeft met de lege geldautomaten in Griekenland. Vakantiegangers kregen hierdoor het advies van reisbrancheorganisatie ANVR om meer cash geld mee te nemen.

Bron: ANP

Ook interessant