toggle menu

Restaurants in New York moeten zoutwaarschuwing plaatsen

Restaurants in New York moeten zoutwaarschuwing plaatsen

Restaurantketens in de gemeente New York moeten op het menu een zoutwaarschuwing plaatsen bij gerechten die veel zout bevatten. En Rome pakt mensen die hun peuken op straat weggooien aan.

Buitenlands consumentennieuws

VS: Zwart kind voor blanke vrouw

7 september

Een blanke lesbische vrouw is bevallen van een zwarte dochter omdat de spermabank een fout maakte tijdens de inseminatie. De moeder en haar eveneens blanke partner, afkomstig uit Uniontown in de staat Ohio, zijn naar de rechter gestapt. Zij eisen van de Midwest Sperm Bank een schadevergoeding van omgerekend 45.000 euro.

Italië: Strijd tegen sigarettenpeuken

8 september

Rome bindt de strijd aan met vervuiling door weggegooide sigarettenpeuken. Het stadsbestuur gaat mensen die hun opgerookte sigaret op straat gooien straffen met een boete van 200 euro, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De verordening moet nog wel worden goedgekeurd door de senaat.

Rusland: Kleuters willen Jaguar kopen

9 september

Twee jongetjes van vijf jaar hebben in Magnitogorsk met een schop een uitweg onder het hek van hun kinderopvang gegraven, wandelden 2 kilometer en meldden zich bij een autoshowroom om een sportauto te kopen, bij voorkeur een Jaguar. Dat meldt de Russische krant Konsomolskaja Pravda woensdag.

Google breidt diensten uit

9 september

De meeste mensen kennen Google als zoekmachine. Het technologiebedrijf heeft bekend gemaakt de diensten uit te breiden. Google stort zich op een bijzondere branche. De Google Express gaat groenten en fruit bezorgen. De besteldienst leverde al verschillende artikelen, waaronder houdbaar voedsel, maar heeft het assortiment nu dus uitgebreid naar verse producten.

Albert Heijn heeft nog niet te maken met deze geduchte concurrent. Google Express bezorgt vooralsnog alleen in bepaalde steden in Amerika.

VS: Zoutwaarschuwing in restaurant

10 september

De gemeente New York heeft woensdag bepaald dat er in restaurantketens een speciale waarschuwing op het menu moet staan bij producten die erg veel zout bevatten. De gemeente gaat ervan uit dat niemand meer dan 2300 milligram natrium per dag, circa een theelepel vol keukenzout, zou moeten nuttigen.

Bron: ANP / Metronieuws

Ook interessant