toggle menu

Restaurants koken tijdens actiedagen Nierstichting met minder zout

Restaurants koken tijdens actiedagen Nierstichting met minder zout

Bijna honderd restaurants gaan tijdens de 'Nierstichting Restaurant Driedaagse' in maart eten koken met minder zout. Het initiatief, dat de Nierstichting in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland is gestart, moet professionele koks en ‘thuiskoks’ inspireren om meer kruiden te gebruiken. De kick-off van de driedaagse is dinsdag ingeluid op de vakbeurs Horecava in de Amsterdamse RAI. Dat meldt NOS.

Menno Post, topkok en restauranthouder, wil op de beurs anderen interesseren om te koken met minder zout. 'Iedereen heeft een kruidenkast. Die moeten we vaker opendoen en daar wat meer mee experimenteren.' Volgens Post is het ook een kwestie van durven.

Kilo zout te veel

De Nierstichting geeft aan dat we per persoon gemiddeld een kilo te veel zout eten in een jaar. Dit kan tot een hoge bloeddruk en nierproblemen leiden. Voor ruim anderhalf miljoen Nederlanders met chronische nierschade is een teveel aan zout extra schadelijk.

Het meeste zout krijgen we volgens de stichting binnen via producten uit de supermarkt. Soep, chips en koek zijn verantwoordelijk voor zo’n 80 procent van de zoutinname. 

Bron: NOS

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant