Rijbewijskeuring steeds moeilijker te krijgen

Rijbewijskeuring steeds moeilijker te krijgen

De maximumtermijn voor rijbewijskeuringen wordt niet gehaald en wachttijden bij ziekenhuizen lopen op, meldt BNR op basis van eigen onderzoek. In sommige gevallen moet je wel drie maanden wachten totdat je terechtkunt bij een medisch specialist, en dat is nog maar een deel van de hele procedure.

BNR maakte een rondgang langs vijftien ziekenhuizen verspreid door heel Nederland en deed navraag bij de afdelingen neurologie en oogheelkunde. Bij meer dan de helft van de ziekenhuizen worden de keuringen niet of nog maar bij één van de twee specialismen uitgevoerd. Volgens het Medisch Spectrum Twente is er al een aantal jaar onvoldoende capaciteit om deze keuringen te doen en zijn ze er daarom noodgedwongen mee gestopt.

Keuringen 'on hold'

Er zijn ook ziekenhuizen waar de rijbewijskeuringen tijdelijk ‘on hold’ zijn gezet vanwege corona en de opgelopen achterstanden, zoals in het Medisch Centrum Leeuwarden. Als in het ene ziekenhuis de keuringen worden stopgezet, heeft dat direct gevolgen voor de wachtlijsten bij andere ziekenhuizen, wijst navraag door BNR uit.

Bron: ANP/BNR

Ook interessant