Radar

toggle menu

RIVM: 'Douchen na sporten op kunstgras'

RIVM: 'Douchen na sporten op kunstgras'

Hoewel er volgens het RIVM 'nu geen reden is om te stoppen' met sporten op de kunstgrasvelden, raadt het volksgezondheidsinstituut aan kinderen na afloop te laten douchen en in de schone kleren te steken.

Verder is het aan te raden kinderen niet te laten spelen met de rubberkorrels die op zo'n kunstgrasveld te vinden zijn.

Kankerverwekkende stoffen niet goed onderzocht

Aanleiding voor de plotselinge zorgen om de kunstgrasvelden is een uitzending van Zembla woensdag. Daarin zeggen wetenschappers dat het RIVM nooit goed heeft onderzocht of kankerverwekkende stoffen in dit zogeheten rubbergranulaat in het lichaam van sporters terecht kunnen komen.

Nieuw onderzoek

Minister Edith Schippers (Sport) heeft het RIVM opdracht gegeven opnieuw te onderzoeken of de rubberkorrels op kunstgrasvelden de gezondheid kunnen schaden. Ze benadrukte dat ze uit voorzorg handelt en dat ouders in de tussentijd hun kinderen met een gerust hart het veld op kunnen laten gaan.

Maandag is er een overleg over de bevindingen van Zembla tussen het RIVM, de KNVB en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

Eerste club weigert spelen op kunstgras

Na alle ophef over kunstgrasvelden weigert de Limburgse voetbalclub SVEB nog wedstrijden te spelen op kunstgras met rubberen korrels. Sport Vereniging Excelsior Brughusia uit Broekhuizenvorst wil geen risico's nemen tot de gevaren duidelijk zijn. 1Limburg meldt dat.

Bekijk ook de uitzending die Radar eerder maakte over sporten op kunstgras.

Bron: ANP / ANP MediaWatch 1Limburg

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant