toggle menu

Rode Kruis Utrecht zet EHBO-ers op wielen in

De Utrechtse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis gaat een zogenoemd bike-team inzetten tijdens grote evenementen. Op een mountainbike fietsen de EHBO-ers rond om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden. Dat heeft een woordvoerster van de organisatie vrijdag laten weten.

Een proef tijdens de marathon van Utrecht vorige week is zo goed uitgepakt dat de bikers vaker worden ingezet. De verwachting is dat ze ook tijdens koninginnenacht en -dag in Utrecht aanwezig zullen zijn.

Volgens de woordvoerster zag de initiatiefnemer van het team in Utrecht dat hij vaak niet snel genoeg ter plekke kon zijn in grote mensenmassa's. Auto's en busjes hebben niet overal toegang en hebben moeite door een grote mensenmassa heen te komen. Hulpverleners te voet kunnen te traag zijn. ,,Het streven is dat we binnen twee minuten bij iemand kunnen zijn. Dat kan op de fiets een stuk makkelijker. Ook de reacties bij het publiek waren positief.''

De woordvoerster verwacht dat op termijn meerdere afdelingen van het Rode Kruis EHBO'ers op fietsen zullen inzetten.

Bij het Nederlandse Rode Kruis zijn in totaal 33.000 vrijwilligers actief. Zij bieden medische assistentie bij evenementen en in rampsituaties.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant