toggle menu

'Ruim helft van scholen stopt met iPad-onderwijs'

'Ruim helft van scholen stopt met iPad-onderwijs'

Ruim de helft van de scholen die de afgelopen vier jaar overstapten op het revolutionaire Steve Jobsonderwijs of serieus overwogen dat te doen, is inmiddels afgehaakt. De hoge kosten die initiator Maurice de Hond hen in rekening bracht, noemen zij als belangrijkste reden.

De Volkskrant trok deze conclusie na een rondgang langs 46 scholen die de afgelopen jaren overstapten op iPad-onderwijs of hier serieus over hebben nagedacht.

'Erg dwingend over organisatie scholen'

Naast de hoge kosten - deelnemende scholen betalen een maandbedrag van 9 euro per kind - zou De Hond ook wel erg dwingend opleggen hoe zij hun school moeten organiseren.

Tegenvallende resultaten

Vier jaar geleden dacht De Hond dat in 2016 'honderd of tweehonderd' Steve JobsScholen zouden werken volgens de methode van Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT). Dat aantal is dus bij lange na niet gehaald. De teller staat momenteel op veertien scholen.

Donderdag werd al bekend dat de Rotterdamse basisschool De Vierambacht stopt met het iPad-onderwijs. De resultaten van het Steve Jobsonderwijs vallen tegen, aldus de Algemene Onderwijsbond.

Bron: ANP/Volkskrant

Meer over:

Ook interessant