Ryanair-piloten staken opnieuw

Ryanair-piloten staken opnieuw

Ierse piloten van budgetmaatschappij Ryanair leggen dinsdag het werk neer. Dat meldt de Ierse pilotenbond Forsa. De acties komen in een week waarin ook cabinepersoneel van de maatschappij in Spanje, Portugal, Italië en België al werkonderbrekingen gepland hebben.

In Nederland wordt vooralsnog niet gestaakt, maar de acties kunnen wel vluchten van en naar bestemmingen in Nederland raken als die worden uitgevoerd door personeel uit een van de landen waar wordt gestaakt. De bonden in Nederland zijn ook ontevreden over de arbeidsvoorwaarden, maar praten nog met Ryanair.

Stakingen treffen winst Ierse Ryanair

Eerder op de dag bleek uit de kwartaalcijfers van Ryanair nog dat de acties een flinke hap nemen uit de winst van het Ierse concern. Ook hogere kosten voor brandstof en lagere ticketprijzen speelden daarbij overigens een rol.

Lees ook het artikel: '50.000 klanten getroffen door staking'

De stakingen kunnen mogelijk vertragingen of zelfs geannuleerde vluchten opleveren. Radar zette eerder uiteen wat je dan zou kunnen doen. Krijg je bijvoorbeeld je geld terug of heb je recht op een schadeclaim? Lees het in de onderstaande twee artikelen.

Vlucht vertraagd of geannuleerd: geld terug?

Stappenplan: recht op schadeclaim bij vluchtvertraging?

Bron: ANP

Ook interessant