Ryanair-reizigers gedupeerd door geannuleerde vluchten

Ryanair-reizigers gedupeerd door geannuleerde vluchten

Luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt tot eind volgende maand dagelijks tussen de veertig en vijftig vluchten, om de 'punctualiteit van de dienstregeling te verbeteren'. Ryanair kondigde de maatregel niet van tevoren aan. Of er ook vluchten van en naar Nederland worden geannuleerd is nog onbekend.

Het schrappen van de vluchten is vrijdag begonnen en is niet vooraf door Ryanair gecommuniceerd. Het aantal vluchten dat op tijd op bestemming aankwam is de afgelopen maand tot onder de 80 procent gedaald, zegt de vliegmaatschappij.

Onderbemanning en slecht weer

Ryanair zegt 'last te hebben van slecht weer, stakingen bij luchtverkeersleiders en personeel dat voor het eind van het jaar een berg achterstallige vakantiedagen moet opmaken, waardoor soms onderbemanning ontstaat'.

Reizigers kort voor vlucht geïnformeerd

Naar schatting worden door de annuleringen de plannen van in totaal ongeveer 285.000 reizigers in de war gebracht. Klanten werden kort voor hun vlucht via e-mail op de hoogte gesteld. Op sociale media regende het boze reacties van getroffen reizigers.

Omboeken of geld terug voor geannuleerde vlucht

Ryanair-klanten die een stoel hebben geboekt op een geannuleerde vlucht kunnen deze kosteloos omboeken of hun geld terugvragen. Of er ook vluchten van en naar Nederland worden geannuleerd is nog niet bekend. Belgische media melden dat er vrijdag op luchthaven Charleroi vier vluchten zijn geschrapt.

Update 17 september 12:54: Vluchten vanaf Schiphol geannuleerd

Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft zondag in totaal 82 vluchten geschrapt, waaronder één vlucht van en naar Dublin vanaf Schiphol. De top van Ryanair erkent dat ze van de planning een zooitje hebben gemaakt.

Naar een bijgestelde schatting worden door de annuleringen de plannen van in totaal nog meer reizigers dan eerst gedacht in de war geschopt: 308.000 tot 385.000 reizigers. Zaterdag bleven al tachtig vliegtuigen aan de grond, inclusief een retourtje Dublin-Schiphol.

Bron: ANP

Ook interessant