Ryanair verhoogt deze zomer de prijzen voor vliegtickets

Ryanair verhoogt deze zomer de prijzen voor vliegtickets

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat de prijzen voor tickets in de zomerperiode met 7 tot 9 procent verhogen in vergelijking met die voor de uitbraak van de coronapandemie. Dat zei topman Michael O'Leary van de Ierse prijsvechter tegen persbureau Reuters. Volgens O'Leary lopen de boekingen voor zomervakanties goed.

De topman verwacht dat de bezettingsgraad aan boord van vliegtuigen van Ryanair in juni weer bijna terug zal zijn op het niveau van voor de pandemie. 'En juli, augustus en september zien er erg sterk uit, met hogere bezettingsgraden en ook hogere tarieven', aldus O'Leary.

Komende zomer waarschijnlijk minder problemen

De baas van de budgetmaatschappij verwacht verder dat de problemen voor Europese reizigers zullen verminderen in de zomer, nu luchthavens bezig zijn de personeelstekorten aan te pakken. Bij luchthavens als Schiphol, maar bijvoorbeeld ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland, zijn er de afgelopen tijd enorme vertragingen geweest, met lange rijen wachtende passagiers vanwege tekorten aan beveiligers en bagage-afhandelaars.

Bron: ANP

Ook interessant