Scheringa betaalt 1 miljoen euro in schikking met curatoren DSB Bank

Scheringa betaalt 1 miljoen euro in schikking met curatoren DSB Bank

Dirk Scheringa heeft een schikking getroffen met de curatoren van zijn failliete DSB Bank. Beslagleggingen zijn opgeheven. Scheringa betaalt een bedrag van ruim een miljoen euro. De curatoren nemen geen verdere stappen tegen Scheringa, meldt RTL Z.

Beslag gelegd op bezittingen

Scheringa en zijn vrouw hadden 10 miljoen euro geëist van de bank. De curatoren hadden voor 20 miljoen euro beslag gelegd op bezittingen van Scheringa, waaronder twee huizen. Ook mede-bestuurder Hans van Goor heeft geschikt. Hij ziet af van een eis van ruim 270.000 euro.

De afwikkeling van het faillissement loopt al jaren. Eind vorig jaar werd duidelijk dat vrijwel alle schuldeisers DSB Bank hun geld terugkrijgen. Dat aanbod van de curatoren is inmiddels door vrijwel iedereen geaccepteerd, blijkt uit het 33e faillissementsverslag dat dinsdag werd gepubliceerd. De boedel van DSB heeft ook nog een hele voorraad leningen uitstaan, onder de handelsnaam Finqus. Het beheer van die portefeuille is de belangrijkste nog resterende taak van de curatoren.

Nieuw bedrijf

Scheringa is tegenwoordig druk met zijn nieuwe bedrijf CS Factoring, waarmee hij via een zogeheten omgekeerde overname van de lege beurshuls Lavide naar de beurs wil. Het voornemen kwam hem op kritiek te staan van onder meer de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI). CS Factoring houdt zich bezig met het overnemen en innen van openstaande facturen.

Bron: ANP MediaWatch / RTL Z

Ook interessant