Schiphol: als je nog komt, check dan de actuele reisinformatie

Schiphol: als je nog komt, check dan de actuele reisinformatie

Zo'n tachtig vluchten zijn dinsdag op Schiphol geannuleerd vanwege de landelijke ov-staking. Volgens een woordvoerder van de luchthaven hebben veel passagiers gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun vlucht gratis om te boeken.

Het verkeer naar Schiphol loopt dinsdagochtend vast op de snelweg A4. Op matrixborden wordt gewaarschuwd dat mensen niet mogen uitstappen. Doen ze dat wel, dan riskeren ze een boete van 240 euro.

De ov-staking leidt vooralsnog niet tot grote problemen op de luchthaven. 'De situatie op en rond Schiphol is beheersbaar', staat in een verklaring op de website. 'Mensen zijn goed voorbereid op de stakingen in het openbaar vervoer en de gevolgen daarvan.'

Op last van de rechter rijdt vier keer per uur een trein tussen Hoofddorp en Amsterdam Centraal, via Schiphol. De luchthaven heeft extra personeel ingezet om het verkeer buiten in goede banen te leiden en onwetende reizigers te informeren. Zo worden bij de bagagebanden in de aankomsthal flyers uitgedeeld over de staking.

'Het blijft een uitzonderlijke reisdag', staat verder in het bericht. 'Het zal druk blijven op de weg naar Schiphol en het treinverkeer is en blijft beperkt. Reizigers worden geadviseerd om de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden en moeten rekening houden met een langere reistijd. De oproep om alleen naar Schiphol te komen indien strikt noodzakelijk, blijft van kracht.'

Rustig op station

Het is dinsdagochtend nog rustig in de treinen op Schiphol. Slechts enkele mensen wachten op de perrons 1 en 2 waar de door de rechter gelaste treinen vier keer per uur rijden naar Amsterdam en Hoofddorp. Ook in de voertuigen is het nog heel rustig.

De meeste kaartjesautomaten op Schiphol Plaza zijn buiten werking of er hangt een briefje op dat er een ov-staking is. De perrons waar geen treinen rijden zijn afgesloten.

Medewerkers aanwezig om reizigers te informeren

Enkele medewerkers van de NS zijn aanwezig om reizigers te informeren.

Ook bij de taxistandplaatsen is het rustig.

Eindhoven Airport: houd rekening met ernstige vertraging

Eindhoven Airport vraagt reizigers om rekening te houden met ernstige vertragingen en extra reistijd als gevolg van de landelijke stakingsdag op dinsdag. 'Het is niet of nauwelijks mogelijk om te reizen met het openbaar vervoer. Daarnaast vinden in opdracht van de gemeente Eindhoven wegwerkzaamheden plaats op de toegangswegen richting Eindhoven Airport', aldus de luchthaven in een verklaring.

De luchthaven verwacht dat veel reizigers met auto en taxi verder zullen reizen, waardoor het extra druk zal zijn op de wegen rond Eindhoven Airport. De luchthaven vraagt om de website van vervoerders in de gaten te houden en voor vertrek de actuele situatie op de weg te bekijken.

Bron: ANP

Ook interessant