toggle menu

Schiphol: stel niet noodzakelijke reizen dinsdag uit

Schiphol: stel niet noodzakelijke reizen dinsdag uit

Mensen die dinsdag niet strikt noodzakelijk op de luchthaven Schiphol moeten zijn, moeten ook niet komen. Ook Amsterdam adviseert mensen hun komst uit te stellen, in verband met de aangekondigde staking in het openbaar vervoer.

Ondanks de uitspraak van de rechter dat er treinen moeten rijden van Amsterdam Centraal naar Schiphol en omgekeerd, wordt toch grote drukte verwacht in de omgeving van de luchthaven. 'Er is zeer beperkt treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam om de reizigersdruk op Schiphol te ontlasten', meldt Schiphol. 'Het gaat om vier treinen per uur in plaats van de gebruikelijke 25 treinen per uur. Verder is er geen openbaar vervoer.' Amsterdam zegt iets soortgelijks: 'Reis dinsdag niet richting Schiphol en Amsterdam wanneer het niet nodig is. We raden reizigers aan om hun reis uit te stellen.' KLM adviseert mensen die dinsdag met het vliegtuig wilden reizen, als het kan, hun reis uit te stellen of aan te passen. KLM-topman Pieter Elbers zei eerder op de dag al flinke overlast te verwachten door de ov-staking voor mensen die vliegen vanaf of naar Schiphol. 

Extra verkeersregelaars rondom Schiphol

Schiphol gaat dinsdag extra medewerkers, onder wie kantoorpersoneel, inzetten om de drukte op te vangen. De gemeente Haarlemmermeer en Schiphol zorgen voor extra verkeersregelaars. De Koninklijke Marechaussee zet extra motorrijders in voor de verkeersveiligheid rondom Schiphol. Ook is extra personeel aanwezig in verband met de openbare orde.

Kun je niet op je werk komen vanwege de ov-staking? Is dat dan jouw verantwoordelijkheid?

Niet op je werk door de ov-staking: jouw probleem of dat van je werkgever?

Bron: ANP

Ook interessant