Schiphol treft maatregelen op drukste dag ooit

Schiphol treft maatregelen op drukste dag ooit

Schiphol breekt maandag een record. Met ruim 230.000 passagiers reisden er nog nooit zoveel mensen op één dag via de luchthaven als deze dag.

Ongeveer 78.000 mensen vertrekken, 71.000 mensen komen aan en 81.000 mensen stappen over. Het vorige record was van 30 juni toen ruim 224.000 mensen via Schiphol reisden.

Meer medewerkers ingezet

Volgens de luchthaven vliegen deze zomervakantie 12,4 miljoen reizigers via Schiphol. Extra medewerkers zijn ingezet, zoals bij de veiligheidscontroles om de stroom vakantiegangers in goede banen te leiden. Toch moeten reizigers op spitsmomenten rekening houden met een langere wachttijd dan gebruikelijk. In de meivakantie ontstonden nog urenlange wachtrijen op Schiphol.

Drie extra securitylanes

Speciaal voor de zomervakantie zijn er onder meer drie zogeheten securitylanes bijgekomen waar reizigers en handbagage worden gecontroleerd. Ook zijn flexibele teams aanwezig die kunnen bijspringen waar nodig.

Aparte ingang voor weinig bagage

Verder kunnen reizigers sinds 1 juli met weinig tot geen handbagage via een aparte ingang door de securitylanes. Uit de eerste testresultaten van de proef blijkt dat ten opzichte van de reguliere controles 15 tot 20 procent meer reizigers in een zelfde tijdsbestek de ‘small bags only’-controles kunnen passeren, aldus Schiphol.

Meeste vluchten van en naar Verenigd Koninkrijk

Tot nu toe waren er deze zomervakantie 38.601 vluchten met ongeveer 5,3 miljoen passagiers. De meeste vliegtuigen gingen naar en kwamen uit het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook - Vlucht vertraagd of geannuleerd: geld terug?

Bron: ANP

Ook interessant