toggle menu

Scholen vrezen voor 'rookpolitie' bij rookvrije schoolpleinen

Scholen vrezen voor 'rookpolitie' bij rookvrije schoolpleinen

Scholen vrezen bij de invoering van rookvrije schoolpleinen een 'rookpolitie' te moeten instellen. Achter de schermen woedt een felle discussie over de controle die de regering nu eist, meldt het AD.

Vanaf augustus 2020 moeten alle schoolterreinen, van basisonderwijs tot en met universiteiten, rookvrij zijn. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een wijziging van de Tabakswet, zodat het schoolbesturen kan bestraffen als er tóch rokers op de schoolpleinen staan.

Radar heeft in een documentaire aandacht besteed aan de tabaksindustrie. In de documentaire licht Radar Extra een stukje op van het rookgordijn dat om deze miljardenindustrie heen hangt.

Bekijk de documentaire: Waar rook is: De macht van de tabaksindustrie

De scholen steunen de maatregel, maar waarschuwen voor de handhaafbaarheid. 'Voor je het weet, hebben we een rookpolitie op de schoolpleinen lopen. We moeten niet doorschieten in een verbod dat niet te handhaven is', zegt Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa) gaat het verbod handhaven, maar weet nog niet hoe de inspectie zal worden uitgevoerd.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant