SeaWorld stopt met fokken orka's

SeaWorld stopt met fokken orka's

Buitenlands consumentennieuws.

De Amerikaanse themaparken SeaWorld stoppen per direct met het fokken van orka's. De Britse regering heeft een belasting aangekondigd op frisdrank. En in een Catalaans plaatsje stopt de bus eens per jaar. Lees meer in het overzicht van consumentennieuws uit het buitenland.

VS: SeaWorld stopt met fokken orka's

17 maart

De Amerikaanse themaparken SeaWorld stoppen met onmiddellijke ingang met het fokken van orka's. Vorig jaar beëindigde SeaWorld al de orkashows, waar de themaparken vooral om bekend stonden. De parken willen zich meer gaan richten op voorlichting, wetenschappelijk onderzoek en het behoud van de dieren. Lees ook deze testpaneluitslag.

Groot-Brittannië: Belasting op frisdrank

16 maart

In de strijd tegen overgewicht en diabetes heeft de Britse regering een belasting aangekondigd op de productie en import van suikerhoudende frisdranken. De heffing moet omgerekend ongeveer 660 miljoen euro opbrengen. Daarmee wil de regering het sporten op lagere scholen een extra stimulans geven.

Groot-Brittannië: Engelsen hebben weer koekjes

13 maart

Twee Boeing 777 van de Verenigde Arabische Emiraten volgeladen met biscuitjes hebben een groot Engels probleem opgelost: de koekjes waren op. Het koekjestekort werd veroorzaakt door de overstromingen in december, waardoor de fabriek van United Biscuits moest worden stilgelegd.

Spanje: Catalaanse bus komt eens per jaar

13 maart

Wie in het Catalaanse dorpje La Torre d'Orista de bus mist, kan het halen van zijn afspraak op zijn buik schrijven. De eerstvolgende gaat pas een jaar later. De inwoners van La Torre d'Orista en vijftien naburige dorpen zien al een jaar of tien alleen op de eerste maandag van maart een bus passeren.

VS: 'Basic class' vliegen nieuwe optie

12 maart

Na Delta introduceren ook de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American en United een goedkope passagiersklasse. De 'basic class' zit nog een tandje onder de al weinig luxe economy class. Wie een basic-classticket koopt, kan geen stoelnummer reserveren en kan het ticket niet upgraden, veranderen of annuleren.

Groot-Brittannië: 'Minder roken na verbod reclame in winkels'

12 maart

Het niet zichtbaar uitstallen van pakjes sigaretten in supermarkten leidt tot een daling van het roken. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlandse en Engelse onderzoekers naar het effect van een verbod op reclame voor sigaretten bij supermarkten in Engeland.

Ook interessant