toggle menu

Seksuele voorkeuren openbaar door datingsite-hack

Seksuele voorkeuren openbaar door datingsite-hack

Na een hack van de erotische datingsite Adult Friend Finder liggen de gegevens van 3,5 miljoen gebruikers op straat, werd vorige week bekend. Niet alleen mail- en IP-adressen maar ook seksuele voorkeuren zijn nu openbaar, meldt NOS.

'Meerdere kopieën'

Tech-redacteur Richard Finge zegt dat mensen van wie de gegevens gelekt zijn behoorlijk pech hebben. 'Het internet heeft een lang geheugen en er zijn ongetwijfeld al meerdere kopieën van de gelekte gegevens in omloop'.

Profiel verwijderd

De Engelsman Shaun Harper had zijn profiel al verwijderd, en toch is ook van hem persoonlijke informatie gelekt. Harper vertelt aan een Britse nieuwszender: 'Ik dacht dat de informatie gewist was, dit soort sites horen veilig te zijn'. Een mogelijke verklaring is dat de site wellicht al eerder gehackt is, maar dat nu pas bekend is dat het om Adult Friend Finder gaat. Het kan ook dat de datingsite data van verwijderde profielen niet of pas na een tijdje wist, aldus Finge.

Spammails

Extra vervelend dat de gevoelige informatie voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor internetcriminelen. Harper heeft sinds het lek al diverse spammails met virussen ontvangen. Ook lopen Adult Friend Finder-bezoekers het risico afgeperst te worden.

Steeds meer opgeslagen

Steeds meer gegevens worden opgeslagen in de Cloud. Het beveiligen van die data wordt lastiger, het aantal mensen dat verstand heeft van het beschermen van die gevoelige informatie neemt echter niet per se toe, aldus Finge.

Bron: NOS

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant