toggle menu

'Servicekosten bij kaartje rijzen de pan uit'

'Servicekosten bij kaartje rijzen de pan uit'

Wie een kaartje boekt voor een concert, musical of theatershow betaalt gemiddeld 10 procent aan extra kosten.

Er is veel onduidelijkheid over de hoogte maar ook over het waarom van die kosten. Zeker bij voordelige kaartjes kunnen de extra kosten relatief hoog uitvallen. Dat heeft de Consumentenbond onderzocht.

Verschillen per evenement

De Consumentenbond bekeek de bijkomende kosten voor vijftig evenementen bij zeventien aanbieders en vroeg een panel naar ervaringen met evenemententickets. Bij de drie bekende officiële ticketbureaus in Nederland - Eventim, Ticketmaster en Ticketpoint - wisselt de hoogte van de servicekosten per evenement. Consumenten zijn bij Eventim de ene keer 3 euro, de andere keer bijna 7 euro extra kwijt per kaartje. De kosten kunnen flink oplopen. Klanten zijn bijvoorbeeld bij The Lion King voor de goedkoopste rang (29 euro) bij Eventim 30 procent aan bijkomende kosten kwijt.

Er is veel onbegrip voor servicekosten als er online - en dus via een automatisch systeem - wordt geboekt. Niet elk ticketbureau geeft op zijn website in het boekingsproces meteen de kosten door, soms ziet de klant die pas aan het eind.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant