toggle menu

Sneller zitplek vinden met nieuwe NS-app

Sneller zitplek vinden met nieuwe NS-app

Treinreizigers kunnen straks makkelijker een zitplek vinden dankzij een nieuwe toepassing in de Reisplanner-app van de NS. Dat bevestigt een woordvoerder van de NS maandag na berichtgeving door De Telegraaf. De NS verwacht dat reizigers de toepassing vanaf volgend jaar kunnen gebruiken.

Twee data-analisten van de NS hebben het idee voor de app aan de hand gedaan in een interne wedstrijd van de spoorwegen. Ze hebben voorgesteld voor het meten van de drukte in personentreinen bestaande sensoren te gebruiken. Het gaat om sensoren die worden gebruikt voor het wegen van goederentreinen. Dat is onder meer belangrijk voor onderhoud van de treinen. De data-analisten willen de sensoren nu ook gebruiken voor het registreren van het gewicht van de coupés van personentreinen.

App toont drukte

Als een derde compartiment bijvoorbeeld lichter is dan andere coupés omdat er minder mensen in zitten, dan wordt dat via de app duidelijk gemaakt. 'Als reizigers op het perron op hun app bijvoorbeeld de kleur groen zien, betekent dat er nog plek is. Uit de kleur rood kunnen ze afleiden dat een coupé vol is', aldus de NS-woordvoerder.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant