toggle menu

SP en D66 willen kleinere klassen

SP en D66 willen kleinere klassen

SP en D66 willen de klassen in het basisonderwijs verkleinen. De partijen dienen dinsdag een voorstel voor een wet in die dat moet regelen.

Binnen zes jaar moet elke school een gemiddelde klassengrootte van 23 leerlingen per bevoegde leraar hebben, aldus de partijen. De wet moet een einde maken aan klassen die soms wel 30 of meer leerlingen tellen.

Onderwijsinspectie

Als de klassen op een school te groot blijken te zijn, kan de onderwijsinspectie in gesprek met de school, aldus SP en D66. Als het scholen dan niet lukt om de klassen te verkleinen dan kan een beroep worden gedaan op een 'kleine klassenfonds' van 600 miljoen euro.

Betere prestaties

SP-leider Emile Roemer vindt dat kleinere klassen beter zijn voor kinderen. 'Meer aandacht leidt tot betere prestaties. Een kleinere klas is ook beter voor de docent omdat de werkdruk omlaag gaat.'

Propvolle klassen

D66-leider Alexander Pechtold: 'De Nederlandse klassen zitten nu soms propvol. Daar moet snel een einde aan komen. In kleinere klassen kan de leraar ieder kind de aandacht geven die hij of zij verdient.'

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant