toggle menu

Spaarrentes ABN Amro en ING onder 1 procent

Spaarrentes ABN Amro en ING onder 1 procent

ABN Amro en ING verlagen hun rentes van de vrij opneembare spaarrekening van 1 naar 0,9 procent. Dit maakten de banken vrijdag bekend.

Rabobank

Rabobank dook vorige maand als eerste Nederlandse grootbank met zijn spaarrente al onder de 1 procent. Klanten met een vrij opneembare internetspaarrekening krijgen daar ook nog maar 0,9 procent rente.

Lage rentestand

ABN Amro voert de aangepaste spaarrente nu in per 30 april, ING met ingang van 29 april. Banken schroeven de spaarrentes al enkele jaren terug. Dit hangt samen met de lage rentestand in Europa.

Negatieve rente

Experts houden er zelfs rekening mee dat de spaarrente op een gegeven moment negatief kan worden. Financieel directeur van Rabobank, Bert Bruggink, zei eerder dit jaar dat de ervaring leert dat mensen een kleine negatieve spaarrente, zoals in bijvoorbeeld Zwitserland, nog aanvaarden.

Beter rendement

Toch zijn er nog genoeg mogelijkheden om een beter rendement te behalen, blijkt uit cijfers van Spaarrente.nl. De hoogste rente voor een vrij opneembare spaarrekening krijg je op dit moment bij LeasePlan Bank met 1,5 procent, aldus de vergelijkingssite.

De Europese Centrale Bank (ECB) is al een tijd bezig met het verlagen van de rentes in Europa, om de economie aan te jagen en de lage inflatie in de eurozone weer te verhogen. Hierdoor is het voor de banken goedkoper geworden om aan geld te komen. Spaargeld is voor de banken daardoor wat minder rendabel geworden.

Bron: ANP

Ook interessant