toggle menu

'Spijt van advies over strenge wachtwoorden'

'Spijt van advies over strenge wachtwoorden'

Gebruik veel speciale tekens en getallen en wijzig je wachtwoord regelmatig: dit advies - uit 2003 - werd massaal gedeeld. Bill Bur, een Amerikaanse overheidsmedewerker, deed de uitspraak destijds, en heeft daar nu spijt van. 'Het was uiteindelijk waarschijnlijk te ingewikkeld voor veel mensen om goed te begrijpen, en eerlijk gezegd had ik een verkeerde aanpak', aldus Burr.

Door het advies verplichtten veel agentschappen en bedrijven mensen om vaak alle wachtwoorden te vervangen en tekencombinaties te gebruiken die lastig te onthouden zijn.

Mensen blijken bij verplichte wachtwoordwijzigingen echter vaak te kiezen voor kleine aanpassingen: bijvoorbeeld door een cijfer te wijzigen. En door de strenge eisen kiezen veel mensen voor makkelijk te raden inlogcodes, zoals: 'W4chtwoord!'

Wat moet je dan wel doen? Volgens experts kun je beter kiezen voor een lang, maar makkelijk te onthouden wachtwoord. Een wachtwoord dat bestaat uit vier willekeurige woorden achter elkaar is bijvoorbeeld moeilijker te kraken.

Bron: NU.nl

Ook interessant