Staatsloterij hoeft oud-deelnemer niet terug te betalen

Staatsloterij hoeft oud-deelnemer niet terug te betalen

De Staatsloterij hoeft een oud-deelnemer die zich misleid voelt niet zijn inleg terug te betalen. De kantonrechter in Roermond heeft zijn claim afgewezen. Volgens de rechter kan de deelnemer niet aantonen dat zijn deelname aan de loterij het gevolg was van misleidende mededelingen door de Staatsloterij.

Over de misleidende reclames van de Staatsloterij woedt al jaren juridische strijd. De Hoge Raad heeft in 2015 bekrachtigd dat de loterij zich tussen 2000 en 2008 schuldig heeft gemaakt aan misleidende boodschappen over winstkansen en prijzengeld. Zo vertelde de loterij niet dat prijzen op onverkochte lotnummers konden vallen en zodoende niet uitgekeerd hoefden te worden.

Loterij organiseerde een bijzondere trekking als goedmaker

Als goedmaker organiseerde de loterij vorig jaar een bijzondere trekking. Mensen die daaraan deelnamen, moesten akkoord gaan met een verklaring waarin stond dat ze zouden afzien van verdere juridische stappen. Meerdere mensen besloten niet mee te doen en toch te gaan procederen.

De deelnemer die naar de Limburgse rechtbank stapte, eiste zijn volledige inleg van 2000 tot en met 2008 terug, minus prijzengeld dat hij had gewonnen.

Eerder over Staatsloterij

Eerste uitspraken schadeclaims loterij verwacht

Compensatie voor Staatsloterij-deelnemers

Stichting Loterijverlies verandert voorwaarden

Bron: ANP

Ook interessant