Stappenteller helpt niet bij afvallen

Stappenteller helpt niet bij afvallen

Mensen vallen minder af als ze een stappenteller dragen tijdens hun dieet in vergelijking met mensen die hun calorie-inname bijhouden via een website.

Dat blijkt uit een studie van de American Medical Association. 471 volwassen met overwicht werden twee jaar lang gevolgd. Het dieet van de respondenten was gericht op lichaamsbeweging, gezonde voeding en wekelijkse bijeenkomsten.

Proefpersonen

De proefpersonen werden onder twee groepen verdeeld, waarbij één groep gebruikt maakte van een website om zelf toezicht te houden op hun calorie-inname en lichamelijke activiteit. De andere groep droeg een stappenteller. Na twee jaar had de eerste groep 5,9 kilo verloren, terwijl de tweede groep 3,6 kilo kwijtraakte.

Minder gegevens

Gemiddeld vielen de mensen met een stappenteller 2,3 kilo minder af. Onderzoeker John Jakicic geeft aan dat dit verschijnsel hoogstwaarschijnlijk komt doordat de stappenteller minder gegevens verzamelt. 'Een stappenteller houdt geen rekening met eventuele hobbels die mensen ervaren tijdens het volgen van een dieet.'

Bron: NU.nl

Ook interessant