toggle menu

Stewardessen: achtergrond

Vervlogen dromen op The Stewardess Academy

Stewardess zijn is een droom voor veel meisjes. De Stewardess Academy in Best biedt jonge meisjes de kans om deze droom te laten uitkomen middels een opleiding tot stewardess.

Over deze opleiding, die tussen de 4000 en 6000 euro kost, ontvangt Radar tal van klachten. Zo voelen veel meisjes zich naar binnen gelokt met mooie verhalen over hoe snel ze stewardess kunnen worden. Eenmaal ingeschreven blijkt echter dat als ze echt een MBO-diploma willen halen, ze nog een dure vervolgcursus moeten volgen.

Diploma

Ook klagen veel gedupeerden over de inhoud van de lessen. Van een dure particuliere opleiding hadden ze meer verwacht dan drukke lessen en gekopieerd lesmateriaal. De carrierekansen na afronding van de opleiding blijken ronduit minimaal.

Een diploma van deze opleiding is geen pré bij de luchtvaartmaatschappijen, die bij navraag vrijwel allemaal laten weten de opleiding niet te kennen. Veel maatschappijen hebben hun eigen interne opleiding en voor toelating is geen speciaal stewardessendiploma nodig. Voor veel studentes is een droom vervlogen.

Best Business School

In 2000 en in 2003 besteedde Radar al aandacht aan de dubieuze praktijken van de Best Business School van Jack Kantelberg. Na deze ontmaskering mag Kantelberg zich niet meer uitgeven als erkende hogere beroepsopleiding. Nu, zes jaar later, duikt de Best Business School weer op, dit keer in de vorm van The Stewardess Academy. Nu is het mevrouw Kantelberg die tekst en uitleg komt geven in de studio.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant