toggle menu

Stijging aantal campinggasten

Stijging aantal campinggasten

Nederlandse campings hebben in de eerste zes maanden van dit jaar bijna 1,6 miljoen gasten ontvangen. Dat waren er 7,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Er kwamen vooral meer buitenlandse kampeerders.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat de groei van het aantal campinggasten van dit jaar haaks op de ontwikkelingen van voorgaande jaren. Toen was er vooral sprake van daling.

Meeste kampeerders in Gelderland

Gelderland is de provincie waar het meest wordt gekampeerd. In het eerste halfjaar sloegen daar 256.000 mensen hun bivak op. Kamperen in Groningen zit ook in de lift, maar de cijfers liggen aanzienlijk lager dan in het Gelderse. Het aantal gasten nam er met 48 procent toe tot 13.000.

De buitenlandse kampeerders komen vooral uit Duitsland. Met 703.000 gasten maken de oosterburen 77 procent uit van het totale aantal buitenlandse kampeerders van 1,9 miljoen. Op de tweede plaats komen de Belgen van wie er 221.000 kwamen kamperen.

Zakenreizigers

In andere vormen van overnachten zat ook groei. Zo nam het aantal gasten in groepsaccommodaties met 9,1 procent toe tot 779.000. Hotels kregen 14,5 miljoen gasten, een stijging van 6,1 procent. Het aantal overnachtingen door zakenreizigers liet met een stijging van 8,3 procent een nog grotere groei zien.

Alle logiesaccommodaties samen waren in de eerste zes maanden goed voor 21 miljoen gasten, 5,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2017.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant