toggle menu

Stoelen voor nieuw type sprinter door reiziger getest

Stoelen voor nieuw type sprinter door reiziger getest

Meer dan 7000 treinreizigers deden deze week in het Centraal Station van Rotterdam mee aan een soort stoelendans. Ze deden mee aan een test voor stoelen voor de nieuwe sprinters van de NS.

Een week lang konden reizigers verschillende stoelen testen en hun voorkeur aangeven. In totaal konden mensen kiezen uit drie typen stoel. Sprinter Dafne Schippers gaf vorige week zaterdag het officiële startsein voor de test in de stationshal.

Uitslag nog niet bekend

Het oordeel van de reiziger op zitcomfort weegt zwaar bij de definitieve keuze, stelt de NS. Maar daarnaast kijkt het bedrijf ook naar aspecten als ergonomie, duurzaamheid, veiligheid en onderhoud. De nummers 1 en 2 kregen van de reizigers ongeveer evenveel stemmen. Welke stoel uiteindelijk wordt gekozen, wordt bekendgemaakt bij het definitieve ontwerp van de trein.

Brede deuren in nieuwe sprinter

Vorig jaar maakte de NS bekend nieuwe Sprinters te willen kopen. Het gaat om zestig treinen van de Zwitserse fabrikant Stadler die vanaf 2016 gaan rijden en om 118 nieuwe Sprinters van de Spaanse treinenbouwer CAF die naar verwachting in 2018 op de rails staan. Beide types worden ingericht met brede deuren voor veel in- en uitstappers. Ze zijn energiezuinig en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook is er een rolstoeltoegankelijk toilet aan boord.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant