toggle menu

Subsidie voor Nederlandstalig onderwijs in buitenland keert terug

Subsidie voor Nederlandstalig onderwijs in buitenland keert terug

Nederlandstalig onderwijs in het buitenland krijgt zijn subsidie terug. Die was door het vorige kabinet wegbezuinigd, waardoor de lessen voor Nederlandse kinderen in den vreemde in de knel raakten. Het kabinet trekt er nu weer jaarlijks 3 miljoen euro voor uit.

Subsidie voor Nederlandstalig onderwijs in buitenland keert terug. Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen, kunnen daar dankzij de stichting NOB les krijgen in hun moedertaal en in de Nederlandse cultuur. Maar door het schrappen van de subsidie konden ze op steeds minder plaatsen terecht, waarschuwde de onderwijsinspectie. Nu het kabinet de bezuiniging ongedaan maakt, kunnen ruim 14.000 kinderen wereldwijd weer naar Nederlandse les, stelt het ministerie van Onderwijs.

Ook Vlaamse kinderen mogen de lessen volgen, heeft minister Ingrid van Engelshoven dinsdag in Brussel met haar Vlaamse collega afgesproken.

Van Engelshoven vindt de Nederlandse les belangrijk omdat 'deze kinderen vaak weer terugkomen naar Nederland of Vlaanderen'.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant