Supermarkt met producten expres over de datum

Supermarkt met producten expres over de datum

Buitenlands consumentennieuws.

Een supermarkt met eten dat expres over de datum is? Het bestaat in Kopenhagen. En Belgische ouderen betalen graag voor openbaar vervoer.

Duitsland: Facebook wint rechtszaak

3 maart

Een Duitse rechter oordeelde donderdag dat Facebook zijn Duitse gebruikers mag verplichten hun eigen naam te gebruiken. Facebook stelt dat het beleid om geen pseudoniemen toe te  staan misbruik op het internet tegengaat.

&nb

Denemarken: Supermarkt met producten expres over de datum

2 maart

De eerste supermarkt waar ze eten verkopen dat over de datum is, is geopend in Kopenhagen. In de voedselverspillingssupermarkt wordt alleen eten verkocht dat anders in de vuilnisbak belandt. Het eten is dertig tot vijftig procent goedkoper dan in een gewone supermarkt.

VS: verbod op e-sigaret in vliegtuig

2 maart

Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft het gebruik van elektronische sigaretten aan boord van commerciële passagiersvluchten verboden. Zo worden passagiers niet ongevraagd blootgesteld aan de dampen die e-sigaretten verspreiden.

&nb

België: Ouderen betalen graag voor openbaar vervoer

2 maart

Sinds de Vlaamse vervoersmaatschappij het gratis abonnement voor senioren heeft afgeschaft, is het aantal 65-plussers in het openbaar vervoer juist toegenomen.

&nb

VS: Zelfrijdende testauto veroorzaakt botsing

29 februari

Een zelfrijdende testauto van Google is in Californië in botsing gekomen met een gemeentelijke bus. Er raakte niemand gewond. Google werkt al jaren aan een zelfrijdende auto. Wanneer en of die op de markt komt, is niet bekend.

België: Spar-uitbater bant alle tonijn

29 februari

In Mechelen weigert een Spar-uitbater tonijn te verkopen. De tonijn is met uitsterven bedreigd en dus riep de supermarktuitbater een boycot uit. 

Bron: ANP / Munchies - Vice / Knack

Ook interessant