Supermarkten hanteren weer 'ouderenuurtje' vanaf vandaag

Supermarkten hanteren weer 'ouderenuurtje' vanaf vandaag

Supermarkten zijn vanaf maandag twee uur per weekdag exclusief geopend voor ouderen en kwetsbare groepen. Daarmee volgen ze de plicht die het kabinet heeft opgelegd, meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Wilde je het nieuws lezen over een hoge bloeddruk en dat te weinig mensen hier bewust van zijn? In de nieuwsbrief van maandag 5 oktober zat een verkeerd linkje. Het artikel over hoge bloeddruk lees je hier.

Het CBL vindt dat het kabinet 'overhaast heeft besloten om de speciale openingsuren voor elke supermarkt te verplichten, ook in wijken waar relatief weinig ouderen en kwetsbare mensen wonen'.

'Supermarkten kunnen flink last hebben van ouderenuurtje'

Supermarkten zouden flink last kunnen hebben van de beslissing en kunnen niet zomaar een uur midden op de dag andere klanten weigeren, meent de koepelorganisatie.

De meeste supermarkten zijn vanaf maandag van 7.00 tot 8.00 uur voor klanten uit kwetsbare groepen geopend. Daarnaast kiest elke supermarkt zelf een tweede uur. Zo stelt Albert Heijn het tijdslot 7.00 tot 9.00 uur in als exclusieve boodschappentijd voor ouderen en kwetsbare personen.

De Jumbo houdt zich aan het uurtje in de ochtend van 7.00 tot 8.00 uur; het tweede uur zal elk filiaal naar eigen inzicht invullen.

Andere klanten worden waarschijnlijk niet geweigerd

Klanten die niet oud of kwetsbaar zijn, zullen waarschijnlijk niet geweigerd worden op de speciale 'ouderenuren', omdat het in verband met privacy niet mogelijk is om dit te controleren.

Bron: ANP

Ook interessant