T-Mobile kan definitief doorgaan met gratis muziekstreamen

T-Mobile kan definitief doorgaan met gratis muziekstreamen

T-Mobile kan definitief doorgaan met zijn dienst Datavrije Muziek. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt zich neer bij een uitspraak van de rechter in Rotterdam, die vorige maand oordeelde dat de telecomaanbieder daarmee geen regels overtreedt.

Met de dienst kunnen consumenten onbeperkt muziek streamen buiten hun databundel. Volgens de Nederlandse wet is dat verboden omdat in principe alle dataverkeer door internetproviders gelijk moet worden behandeld. Een Europese verordening is minder streng en staat vrij streamen onder strenge voorwaarden wel toe.

De ACM had T-Mobile met een beroep op de Nederlandse wet gesommeerd te stoppen met de dienst. De rechter bepaalde evenwel dat de regels uit Brussel boven die uit Den Haag gaan. Die duidelijkheid is voor de toezichthouder voldoende, zei ACM-bestuurslid Henk Don dinsdag.

De concurrentiewaakhond onderzoekt nog nader of de Datavrije Muziek van T-Mobile volgens de Europese verordening wél door de beugel kan. De rechter in Rotterdam heeft daarover geen uitspraak gedaan. Wanneer dat onderzoek zal zijn afgerond, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Ook interessant