toggle menu

T-Mobile zet ongevraagd eigen reclame op telefoons

T-Mobile zet ongevraagd eigen reclame op telefoons

Consumenten krijgen met een T-Mobile simkaart allerlei ongewenste T-Mobile reclame op hun telefoon. De Consumentenbond heeft de Autoriteit Consument & Markt gevraagd deze praktijk te onderzoeken.

De Consumentenbond signaleerde op het T-Mobile forum consumentenklachten over een LG G4 toestel met Android software. Na het plaatsen van een T-Mobile simkaart in hun telefoon, kregen de gebruikers een T-Mobile startup scherm, een T-Mobile ringtone, T-Mobile bookmarks en een homepage in de Android browser, apps van partners en netwerkoptimalisaties zonder dat ze daar toestemming voor gaven. Alleen voor de apps werd om toestemming gevraagd en alleen die zijn te verwijderen. Dit is in strijd met de Telecomwet, die informatie- en toestemmingsverplichtingen voorschrijft.

Proef op de som

In een video laat de Consumentenbond zien hoe T-Mobile een zogenaamde ‘unbranded’ telefoon overneemt en hoe Android software wordt vervangen door T-Mobile software. De Consumentenbond wil dat de toezichthouder dit onderzoekt, ook omdat T-Mobile heeft laten weten deze praktijk in de toekomst naar zoveel mogelijk merken uit te willen breiden.

 

Bron: Consumentenbond

Meer over:

Ook interessant