Tatoeëerders uitgelaserd

Tatoeëerders uitgelaserd

Ontharen of tatoeages laten weghalen met laserbehandelingen mag straks alleen nog maar door bevoegde zorgverleners gedaan worden.

Hierover dient minister Edith Schippers (Volksgezondheid) rond de zomer een wetswijziging in bij de Tweede Kamer. Bekijk ook de uitzending die Radar in 2014 al maakte over brandwonden door ontharen via IPL.

De wijziging betekent dat straks alleen artsen en huidtherapeuten een zelfstandige bevoegdheid krijgen om te laseren. Huidtherapeuten krijgen een registratie in het zogeheten BIG-register, een register waarin erkende gezondheidswerkers officieel zijn opgenomen. Voor schoonheidsspecialisten of tatoeëerders betekent de wetswijziging dat ze niet meer zelfstandig mogen laseren.

Onderzoek

Volgens een onderzoek van het RIVM kleven aan alle laserbehandelingen risico's. 'Bij ondeskundig gebruik kunnen ernstige complicaties optreden zoals het verbranden van de huid of pigmentverkleuring. Ik kies dan ook voor patiëntveiligheid en kwaliteit', aldus Schippers.

De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) is verheugd over de wetswijziging. 'De minister geeft hiermee gehoor aan de noodkreet van de NVH voor wet- en regelgeving omtrent cosmetische en medische huidzorg. Er is al te veel mis gegaan. Kwaliteit moet voorop staan, zowel qua deskundigheid als voor wat betreft het gebruik van de juiste medische apparatuur', reageerde NVH-voorzitter Sabine Uitslag.

Bron: ANP

Ook interessant