toggle menu

Telecomaanbieders weer in gesprek over massaclaim 'gratis' telefoon

Telecomaanbieders weer in gesprek over massaclaim 'gratis' telefoon

ConsumentenClaim en telefoonaanbieders zijn weer met elkaar in gesprek over de 'gratis' telefoon bij een abonnement, na een lange periode zonder overleg.

Tot voor kort zagen telecomaanbieders en ConsumentenClaim elkaar alleen in de rechtbank over deze kwestie. In 2016 oordeelde de Hoge Raad dat telecomproviders jarenlang de wet hebben overtreden bij deze abonnementen waarbij de schijn werd opgewekt dat je een gratis mobiel kreeg bij je abonnement. In werkelijkheid ging je vaak een duur op afbetalingscontract aan.

Bekijk de uitzending van Radar uit 2016: 'Gratis' mobieltje bij all-in-abonnement

Bekijk de uitzending van Radar uit 2017: 'Gratis' mobieltje? Vodafone-klant krijgt geld terug

Consumentenclaim en Consumentenbond

ConsumentenClaim heeft inmiddels de krachten gebundeld en is gaan samenwerken met de Consumentenbond. Onder de naam ConsumentbondClaimservice zijn ze nu weer in gesprek met de telecomaanbieders. Vijrdag liet ConsumentbondClaimservice ons weten:

'Op uitnodiging van de Consumentenbond voeren Consumentenbond, ConsumentenClaim en de betrokken telecomaanbieders (KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone) verkennende gesprekken omtrent de uitleg, reikwijdte en juridische consequenties van een tweetal arresten (13 juni 2014 en 12 februari 201) van de Hoge Raad. Over de inhoud van de verkennende gesprekken doen wij geen mededelingen.'

1100 euro terug

Eerder dit jaar heeft een rechtbank Den Haag in een zaak, die was aangespannen door ConsumentenClaim, besloten dat  T-Mobile een klant de kosten voor een zogenoemde 'gratis' mobiele telefoon volledig moet terugbetalen. Het gaat om de nieuwprijs van het toestel, de ten onrechte geïncasseerde termijnen en de wettelijke rente. In totaal is dat een bedrag van ongeveer 1100 euro.

Wat kun je doen?

In principe kan iedereen met zo'n 'gratis' telefoonabonnement zijn geld terugvragen bij zijn provider.

De Hoge Raad heeft destijds verklaard dat dit soort contracten nietig zijn, omdat het in feite leningen zijn en die moeten voldoen aan hele andere regels. Aan die regels hebben de providers niet voldaan. Je kunt dus je provider zelf in beweging brengen, of je kunt het doen via ConsumentenbondClaimservice.

Lees meer: 'Gratis' telefoon bij all-in-abonnement: recht op vergoeding?

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant