background branding

Telecomfraude

Obscure bedrijfjes zorgen er via SMS, telefoon en internet voor dat uw telefoonrekening plots torenhoog wordt. In Radar alles over dialers, de methodes en Minister Brinkhorst van Economische Zaken vertelt hoe u in de toekomst beter beschermd gaat worden.

De laatste jaren heeft Radar honderden klachten gekregen over telecomfraude. Afgelopen zomer werd Nederland overspoeld met telefoontjes over gewonnen cruises. Verschillende media besteedden aandacht aan deze telefoonterreur. Tienduizenden mensen kregen een telefoontje van een Amerikaans bedrijf, waarin verteld werd dat men een reis gewonnen had. Wel moest men dan een '9' toetsen of bellen naar een 0900-nummer. Vervolgens werd men minutenlang aan de telefoon gehouden voor 80 eurocent per minuut. Achteraf blijkt het helemaal geen gewonnen cruise te zijn. Het is een slimme manier van deze bedrijven om veel geld binnen te halen via deze telefoontjes. Ook kregen we veel klachten van mensen die via de mobiele telefoon werden opgelicht. Zij werden geconfronteerd met een torenhoge telefoonrekening nadat er bijvoorbeeld 's nachts naar een 0900-nummer werd gebeld.Dialers

De grootste bedragen worden binnengehaald met ongewenst geïnstalleerde dialers op de computer. Zonder dat de gebruiker hiervan op de hoogte is, wordt een dialer geïnstalleerd. Hierdoor loopt de internetverbinding vervolgens via een duur inbelnummer loopt. Of men klikt per ongeluk op een pop-up, waarmee een dialer zich meteen installeert. Gevolg: een hoge telefoonrekening die op kan lopen tot zelfs tienduizenden euro's.

Er zitten vaak achter deze telefoonnummers buitenlandse bedrijven die miljoenen euro's binnen halen met deze dialers. De dialer loopt via een duur nummer in bijvoorbeeld Tuvalu, een eilandje in de Grote Oceaan, en wordt door verschillende landen geleid om vervolgens bij een bedrijf in in een willekeurig land uit te komen. Het eindstation, de oplichter, kan de ene dag vanuit Kazachstan, de volgende dag uit Rusland en de dag daarna uit een ander Europees de dialer lanceren.

Dan zijn er ook dialers waarbij er feitelijk niets illegaals gebeurt, omdat de klant op een verkeerde button klikt en dus zelf de dialer installeert zonder het te weten. Op dit moment is de burger nog niet goed beschermd tegen deze praktijken, vinden verschillende partijen.

Ook bij KPN en de OPTA zijn vele duizenden klachten bekend over telecomfraude. De schade voor de consument loopt in de miljoenen. De OPTA houdt een zwarte lijst bij van nummerhouders die wel erg makkelijk geld verdienen en adviseert het Ministerie van Economische Zaken over de telecomfraude.

De KPN belt zijn klanten als een rekening hoger is dan normaal, dit heeft de KPN inmiddels al 23000 keer gedaan. Ook kan de KPN-nummers waarvan zij het vermoeden hebben dat er fraude wordt gepleegd afsluiten.

Stichting OCI, een geschillencommissie, behandelt ook de klachten over telecomfraude. Zij benaderen een nummerhouder, wanneer er erg veel klachten zijn over hem zijn. Meestal heeft dat tot resultaat dat hij zich dan even stil houdt, of op een andere manier onder een andere naam doorgaat.

Voor de buitenlandse dialers is er een speciaal kennisteam opgericht voor bestrijding van dit soort telefoonterreur. Maar vaak loopt het spoor dood bij de grens. En het ontbreekt de politie de internationale samenwerking om de oplichters aan te pakken. De Internationale regelgeving maakt het de politie onmogelijk om de oplichters te pakken. Wel adviseert de politie aangifte te doen van oplichting bij de plaatselijke politie. Ook om de fraude goed in kaart te brengen, omdat zij op dit moment niet goed kunnen inschatten hoe groot de fraude is.

Het ministerie van Economische Zaken vindt dat er nog meer gedaan moet worden om de consument te beschermen tegen telecomfraude.

In het voorjaar van 2006 wordt een begin gemaakt aan de nieuwe wetgeving betreft Telecomfraude. Hierin wordt de consument beter beschermd.