toggle menu

Telefoonstoring Tele2 is voorbij

Telefoonstoring Tele2 is voorbij

De landelijke telefoonstoring bij Tele2 lijkt verholpen. De provider meldt dat zelf met een slag om de arm op Twitter. Door de storing waren diverse overheidsdiensten en andere organisaties vrijdag niet of slecht bereikbaar.

Overheidsinstellingen, de ANWB Alarmcentrale, de Wegenwacht en andere diensten waren slecht bereikbaar per telefoon vanwege de storing bij Tele2. Diverse klanten, waaronder de Rechtspraak en het HagaZiekenhuis in Den Haag, lieten vrijdagmiddag weten dat ze weer te bereiken waren.

De ANWB adviseerde daarom weggebruikers met pech om de Wegenwacht-app te gebruiken voor het leggen van contact. 'Die app werkt via een andere provider. Bijkomend voordeel is dat we via die app exact kunnen zien waar mensen met pech staan', aldus een woordvoerder. 'Verder hebben we extra medewerkers van de Wegenwacht de weg op gestuurd om uit te kijken naar mensen die assistentie nodig hebben.'

Problemen in verschillende delen van het land

Niet alleen de ANWB, maar ook andere instanties in verschillende delen van het land waren niet of slecht bereikbaar. Zo liet de Rechtspraak op Twitter weten problemen te hebben, net als de gemeente Soest, de provincie Groningen en het Haga Ziekenhuis in Den Haag.

Tele2 was vrijdag 10 mei om half zeven 's ochtends op de hoogte van de storing. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de storing is.

Bron: ANP / NOS

Ook interessant