toggle menu

Telemarketeers mogen niet langer anoniem bellen

Telemarketeers mogen niet langer anoniem bellen

Telemarketeers mogen in de toekomst niet meer anoniem bellen om hun producten aan de man te brengen. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) om de telemarketing aan banden te leggen.

Vorig jaar oktober kondigde ze al aan dat ongevraagde telefonische verkoop aan consumenten en kleinere ondernemers zoals eenmanszaken verboden wordt. In het voorstel dat donderdag naar buiten is gekomen zijn de regels nog wat verder aangescherpt.

Expliciete toestemming

'Ook uit nieuw onderzoek blijkt dat Nederlanders zich in overgrote meerderheid ergeren aan ongevraagde, telefonische verkoop: ongeacht de organisatie die er achter zit', aldus Keijzer. Alleen als expliciet toestemming is gegeven kunnen consumenten en ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid nog worden gebeld.

Maximumtermijn

Bestaande klanten kunnen nog wel een bepaalde termijn ongevraagd gebeld worden om ze een nieuw aanbod te doen. Maar hiervoor wordt een maximumtermijn vastgesteld. Wat die wordt, is nog niet duidelijk. Telemarketeers krijgen van Keijzer de kans dit zelf te regelen. Als dit niet werkt, zal ze alsnog ingrijpen.

Bron: ANP

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant