toggle menu

Terugroepactie Melba Toast Lidl en Aldi

Terugroepactie Melba Toast Lidl en Aldi

Zowel Aldi als Lidl waarschuwen klanten voor Melba Toast met verkeerde allergie-informatie. Uit een controle is namelijk gebleken dat er sporen van ei in kunnen zitten.

Het product is daardoor niet geschikt voor mensen met een ei-allergie. 'Mensen zonder deze allergie kunnen dit product veilig consumeren', aldus de supermarkten.

Om welke merken gaat het?

Bij Aldi gaat het om Melba Toast (240 gram) van het merk Backers met houdbaarheidsdatum 26-02-2021. De bijbehorende EAN-code is 23068650. Andere houdbaarheidsdata van dit product zijn niet getroffen.

Lidl waarschuwt voor Melba toast van Rivercote (240 gram). 'Dit product is verkocht in de filialen van Lidl Nederland. Door de leverancier is geconstateerd dat in de Melba toast ei verwerkt is, wat niet vermeld staat op de verpakking', aldus de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Ook hier gaat het om verpakkingen met houdbaarheidsdatum 26-02-2021. De streepjescode is: 20352776. Beide merken worden hoogstwaarschijnlijk in dezelfde fabriek geproduceerd. 

Terugbrengen

Klanten met een ei-allergie worden verzocht het product niet te consumeren. Je kunt het terugbrengen naar de betreffende winkel, ook als de doos al geopend is. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. Je hebt hier geen bon voor nodig. De supermarkten excuseren zich voor het ongemak. Voor vragen kun je contact opnemen met Lidl en Aldi.

Ook interessant