toggle menu

Test-Aankoop: 'Opslagruimte Apple-toestellen misleidend'

Test-Aankoop: 'Opslagruimte Apple-toestellen misleidend'

Buitenlands consumentennieuws

Een iPhone met 16 GB? Niet dus! Je kunt maar 10,3 GB gebruiken. Dat ontdekte de Belgische consumentenbond. De belangenorganisatie laat het er niet bij zitten en spant een rechtszaak aan

VS: 'Nog 1,5 jaar wachten op testen zika-vaccin'

12 februari

De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties denkt dat het nog achttien maanden kan duren voordat mogelijk werkzame vaccins tegen het zikavirus op mensen kunnen worden getest. Het virus wordt in verband gebracht met twee neurologische aandoeningen, microcefalie of een onvolledige ontwikkeling van de hersenen bij foetussen, en de ziekte van Guillain-Barré, een aandoening van het motorische zenuwstelsel.

GB: Operaties geschrapt door staking

10 februari

Bijna 3000 operaties zijn in Engeland afgelast als gevolg van een staking van 24 uur van artsen in opleiding die woensdagochtend begon. Het belangrijkste onderwerp om te staken is de betaling voor werk op zaterdag, aldus de BBC. Ook een onbekend aantal minder belangrijke ingrepen ging niet door zoals gezondheidstesten.

België: Apple voor de rechter gesleept

9 februari

Als je een toestel van Apple koopt met 16 GB opslagruimte, kun je daarvan maar 10,3 GB gebruiken. Dat is ruim 36 procent minder. Misleiding, vindt de Belgische consumentenbond Test-Aankoop. De belangenorganisatie spant een rechtszaak aan. Volgens Test-Aankoop is 'het van cruciaal belang dat de consument op het moment van zijn aankoop de juiste opslagcapaciteit van het toestel kent'. Wil je weten hoeveel GB je daadwerkelijk kunt gebruiken? Test-Aankoop heeft meer toestellen onderzocht.

'De opslagruimte is vol' of 'Downloaden niet meer mogelijk': komt die melding je bekend voor? Tijd om schoon schip te maken! Met enkele simpele stappen heb je zo wat mb's vrij.

Italië: Boze boeren vanwege 'Made in Italy' op verpakking

9 februari

Als je een pak spaghetti met de tekst 'Made in Italy' koopt, ga je ervan uit dat de pasta ook echt uit Italië komt. Of dat klopt is maar de vraag. Volgens Italiaanse boeren komt een derde van de pasta niet uit het Zuid-Europese land.

India: Gratis internet van Facebook verboden

8 februari

De gratis internetdienst van Facebook, Free Basics, schendt de principes van de netneutraliteit en is daarom door de Indiase telecomwaakhond verboden. Providers moeten volgens de wet alle soorten dataverkeer gelijk behandelen, bepaalde diensten gratis maken is dus niet toegestaan.

Frankrijk: Facebook mag niet-gebruikers niet meer volgen

8 februari

Via like-knoppen op websites kan Facebook ook het surfgedrag volgen van mensen die niet zijn aangemeld. In Frankrijk heeft de privacywaakhond daar een stokje voor gestoken. Facebook moet binnen drie maanden stoppen met het volgen van niet-gebruikers. In België loopt een rechtszaak over dezelfde kwestie.

Bron: ANP / one more thing / Test-Aanoop / RTL Nieuws / Nu.nl / Nu.nl

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant