toggle menu

Test: Skates

Het is weer bijna lente, dus de kinderen kunnen weer naar buiten. Radar testte daarom met vier kinderen zes verschillende skates. De skates werden getest op snelheid, uiterlijk en wendbaarheid. Ook een Nederlands kampioene probeerde de skates uit.

Het is weer bijna lente en de kinderen kunnen weer naar buiten. Daarom testte Radar met vier kinderen zes verschillende skates. Op het schoolplein werden de skates getest op snelheid, uiterlijk en wensbaarheid. De kinderen reden een keer en een wedstrijdje.

We testen de volgende skeelers:

1. K2 Merlin 5 €99,95

2. Spex €45,00

3. Nijdam Junior €24,95

4. Rollerblade Microblade €89,95

5. Salomon Zoom Elite Core €89,95

6. Crazy Creek XD 100 €49,95

Chris, Milou, Sjain en Axel van de Franciscusschool testen de skates. Daarnaast testen Tess Jongepier, Nederlands kampioen skaten en Roy Hoogendorp, skatedeskundige, de skates.

Resultaten:

K2

Kinderen geven gemiddeld: 8, 25

Roy: 9,5

Tess: 9

Spex

Kinderen geven gemiddeld: 8

Roy: 4,5

Tess: 5

Nijdam

Kids geven gemiddeld: 5.25

Roy: 1.5

Tess: 1

Rollerblade

Kids geven gemiddeld: 9,25

Roy: 9,5

Tess: 8

Salomon

Kids geven gemiddeld: 9

Roy: 7,5

Tess: 7

Crazy Creek

Kids geven gemiddeld: 8

Roy: 4,5

Tess: 6

Vervolgens namen we de gemiddelde cijfers van de kinderen en de cijfers van de twee deskundigen en kwamen toen op de volgende eindstand:

1. Rollerblade: 8,9

2. K2 8.9

3. Salomon 7,8

4. Crazy Creek 6,2

5. Spex 5,8

6. Nijdam 2,3

Skate informatie

Inline skaten is erg populair bij kinderen. Het is opvallend dat er een groot niveauverschil tussen de kinderen onderling. Dit verschil is niet alleen te wijten aan aanleg maar ook aan het materiaal. Wat is nu verstandig om voor kinderen te kopen? Omdat kinderen nog in de groei zijn is het zonde om dure skates aan te schaffen. Maar anderzijds is de lol met slecht materiaal er snel vanaf, en is de kans op ongevallen groter.

Gelukkig is hier nu een oplossing voor. Diverse verstelbare kinderskates van de betere merken. Deze skates zijn 4-5 maten verstelbaar. Zo kan lange tijd met veel plezier op goed materiaal worden geskate, terwijl ouders niet om de haverklap nieuwe (en dure) skates hoeven te kopen.

Remsystemen

De meeste inline skates zijn uitgerust met een remsysteem. Niet alle remsytemen zijn identiek. De bekendste worden hieronder beschreven.

Hielstop (conventionele rem)

Dit is de meest voorkomende en een van de meest efficiënte remsystemen. Bij dit systeem is er een remblokje gemonteerd achter de rechter-skate (deze kan meestal indien wenselijk verplaatst worden naar de linker-skate).

Deze rem wordt in werking gesteld door de rechter skate naar voren te brengen- het been op te tillen en vervolgens iets dieper te gaan zitten waardoor de druk toeneemt en men sneller tot stilstand komt.

Ingebouwde rem (Tartaruga-frame)

In dit geval gaat het om een ingebouwde rem dat in werking wordt gesteld door druk uit te oefenen op het achterste wiel van de rechter-skate.

ABT-brake

Een gebruiksvriendelijke manier van remmen is de abt-brake, waarbij het naar voren brengen van de rechter-skate voldoende is om de rem in werking te stellen. Hierbij hoef je in tegenstelling tot de hielstop het voorste gedeelte niet op te tillen.

Hardheid

Als je inline skates gaat kopen, is het zinvol om even naar de hardheid van de wielen te kijken. De wielen worden in verschillende hardheden geleverd. De hardheid van het wiel staat meestal aangegeven op het wiel zelf: deze wordt gemeten in durometers. Hoe hoger het getal hoe harder de wielen: de zachtste zijn 74A, de hardste 100A. De populairste wielen zijn die met hardheid 78A. Skates met deze wielen rollen comfortabel en zjn ook hard genoeg om een redelijke snelheid te behalen. De verschillen tussen hard en zacht kunnen als volgt worden samengevat:

Harde wielen : snel, slijtvast, maar minder comfortabel

Zachte wielen : minder snel, minder slijtvast, comfortabel

Grootte

Behalve de hardheid is ook de grootte van de wielen van belang. De maat voor de grootte van het wiel wordt aangegeven door de lengte van de diameter, in milimeters.

De meest gebruikte wielen hebben een diameter tussen de 70 en de 80 mm. Grotere wielen geven meer snelheid maar zijn minder wendbaar. Kleinere wielen zijn erg wendbaar, maar geven minder snelheid.

Profiel

Naast de grootte van het wiel is ook het profiel van invloed op het skategedrag.

Recreatie wielen hebben een gemiddelde ronding. Speed wielen lopen puntig toe.

Hockey wielen zijn ronder. Agressive wielen zijn kleiner harder en hebben een plattere ronding.

Lagers

Een belangrijk onderdeel van de skates zijn de lagers; ze bepalen hoe soepel de skate rolt. Kwaliteitslagers worden aangeduid met het ABEC-getal (ABEC betekent Annular Bearing Engineer Committee). Het getal duidt de precisie aan waarmee de lagers in elkaar zijn gezet. Meer precisie wil zeggen dat er minder speling in het lager zit. Hogere precisielagers lopen soepeler en hebben minder wrijvingsweerstand, wat minder slijtage betekent en resulteert in een langere levensduur. Er zijn echter meer factoren van belang of de lagers snel en slijtvast zijn. De metaalsoort die wordt gebruikt voor het lager bepaald mede de levensduur van het lager. Een zachtere metaalsoort zal eerder zijn precisie verliezen waarmee deze is gemonteerd als een hardere metaalsoort. Dit is de reden waarom er ook platina en titanium lagers worden gemaakt.

Ook het smeermiddel dat wordt gebruikt heeft invloed op de soepelheid van het lager. In grote lijnen kan je verschil maken tussen vetlagers en olielagers. Vet is dikker en hierdoor iets minder snel dan olielagers, vetlagers dienen vaak ook 1 à 2 keer ingereden te worden. Olielagers zijn wel iets sneller maar ook een stuk onderhoudsgevoeliger. Olie en vergelijkbare dunne smeermiddelen zullen eerder uit het lager verdwijnen.

Voor de recreatie en fitnessskaters wordt daardoor meestal gekozen voor vetlagers en de speedfreaks zullen kiezen voor dunnere smeermiddelen. Er zijn lagers op de markt die niet worden aangeduid met een ABEC getal maar worden verkocht onder de naam precisie lagers. Over het algemeen kunt u aannemen dat de precisie dan minder is als een ABEC 1 lager.

De meeste recreatie skates zijn uitgerust met ABEC 1 of 3, fitnessskates met Abec 3 of 5, speedskates en skeelers met ABEC 7 of Titaniumlagers. Nieuw op de markt zijn de microlagers die vooral voor de speedskaters en skeeleraars voordelen oplevert met betrekking op snelheid en de levensduur.

Frame

Over het algemeen geldt de regel dat naarmate de prijs van een skate hoger wordt, de hardheid, stijfheid, van het frame oploopt. Hoe harder, stijver, het materiaal is waar het frame van is gemaakt hoe minder energie er veloren gaat. Met andere worden hoe meer energie er wordt omgezet in snelheid.

Zeker voor mensen die wat zwaarder wegen als het gemiddelde kan het van belang zijn om voor een sterker materiaal te kiezen i.v.m. de levensduur van de skate. Ook skaters die regelmatig langere afstanden of met hoge snelheid willen skaten doen er verstandig aan om een harder frame te kiezen.

Schoen

Een ander belangrijk onderdeel van de skates zijn de schoenen. Je kunt kiezen tussen softboots en hardboots of een combinatie van deze twee. De softboot is momenteel het populairst, de reden hiervoor is dat een softboot over het algemeen heel erg comfortabel zit. Een hardboot geeft over het algemeen het meeste steun aan de enkels en reageert het snelst. Een softboot zit weliswaar heel lekker maar geeft niet altijd even veel steun, wat voor mensen met zwakke enkels een handicap kan zijn. Er zijn wel degelijk softboots op de markt die zeer veel steun geven, het is dan ook een aandachtspunt en geen definitie.

De meeste merken hebben een heren- en een damesmodel. Het damesmodel is aan de achterkant iets lager, omdat de kuit bij de meeste vrouwen iets lager begint. Een te hoge achterkant veroorzaakt tijdens het skaten irritatie.

Verder heeft een damesmodel ten opzichte van het herenmodel een iets smallere pasvorm.

Protectiemateriaal

Iedereen die gaat skaten zou in ieder geval pols, elleboog, kniebeschermers en een helm moeten dragen om redelijk beschermd te zijn tegen de gevolgen van valpartijen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Zorg ervoor dat je de goede maat aanschaft, te grote beschermers zitten onprettig en verschuiven te snel.

Polsbeschermers

Bij het kopen van polsbeschermers moet je er op letten dat er een verharding in zit wat het breken van de pols tegen gaat, Er zijn namelijk ook beschermers op de markt die alleen beschermen tegen schaafwonden. Ook in de kwaliteit zitten grote verschillen, laat je daarom goed informeren voordat je een keuze maakt.

Knie- en elleboog beschermers

Ook deze beschermers zijn verkrijgbaar in diverse uivoeringen. Belangrijk is dat de beschermers niet kunnen verschuiven. Naast het gebruikelijke klittenbandsysteem hebben sommige beschermers ook een 'sok' die je aantrekt waardoor deze beter op hun plaats blijven zitten. Er bestaan wel goede beschermers die geen sok hebben die wel goed blijven zitten, deze zijn vaak ergonomisch gevormd. Ook bij deze beschermers geldt: laat je eerst informeren voordat je een keuze maakt.

Helm

Let er op dat de helm die je gaat kopen of huren goedgekeurd is. Deze helmen zijn uitvoerig getest en bieden de beste bescherming. Verder is het van belang om de juiste maat aan te schaffen, zodat deze niet verschuift tijdens een valpartij. Er zijn speciale skatehelmen verkrijgbaar die ook zeer goed beschermen bij het achterover vallen. Sommige fietshelmen verschuiven bij een val op het achterhoofd.

Onderhoud

Wielen

Aangezien de wielen niet regelmatig slijten, maar aan de ene kant altijd sneller dan aan de andere kant is het verstandig de wielen met regelmaat van positie te wisselen. Plaats het eerste wiel naar het derde, het tweede wiel naar de vierde en andersom en draai de wielen hierbij een halve slag.

Lagers

Water en zand zijn de ergste vijanden van de lagers. Als er vuil en roestvorming in de lagers komt worden deze stroef en gaan ze lawaai maken. De beste methode om zo lang mogelijk plezier te hebben van de lagers is om niet te gaan skaten als het regent, i.v.m. veiligheid, en ter bescherming van de lagers. Probeer plaatsen waar veel zand ligt te mijden.

Als de lagers op een gegeven moment niet soepel meer rollen, kan je besluiten om nieuwe lagers in de wielen te plaatsen of om de lagers schoon te maken. Het schoonmaken van de lagers is een secuur en tijdrovende bezigheid, mits het goed gedaan wordt.

Remmen

Controleer regelmatig het remblokje. Deze kan dusdanig ver afgesleten zijn dat deze niet meer voldoende afremt. Een versleten remblokje is over het algemeen makkelijk te vervangen door een nieuwe. De betere remblokken zijn van rubber. Slechte (goedkopere) remblokken zijn gemaakt van plastic, deze zijn te hard en glijden te veel door.

Veiligheid

Materiaal

Zorg altijd dat je materiaal in een perfecte conditie is. Controleer de skates alvorens te gaan skaten.

Rollen alle wielen goed, zijn de wielen niet te ver naar een kant afgesleten? Zit er nog voldoende rubber op het remblokje? Veel ongelukken zijn te wijten aan slecht onderhoud of slecht (meestal goedkoop) materiaal.

Protectie

Draag ten alle tijden volledige protectie en zorg voor de juiste maat: pols, elleboog, kniebeschermers en een helm. Vergeet niet dat het vrijwel altijd asfalt is waar je op rijdt. In 93% van de gevallen kan een blessure worden voorkomen als de genoemde beschermmaterialen worden gedragen.

Al deze informatie en meer kunt u ook verkrijgen als Ledenwijzer Inline Skaten van de ANWB, en is gratis voor alle ANWB leden. Verkrijgbaar bij alle ANWB vestigingen. (Auteur: Roy Hoogendorp)

Ook interessant