Thuisbezorgd.nl accepteert Bitcoins

Thuisbezorgd.nl accepteert Bitcoins

Bij de etenbestelsite Thuisbezorgd.nl kan voortaan ook afgerekend worden met Bitcoins. Naar eigen zeggen is Thuisbezorgd.nl daarmee de eerste grote Nederlandse website die onlinebetalingen met de virtuele valuta accepteert. Dat maakte Thuisbezorgd.nl dinsdag bekend.

'Bitcoins zijn vooral populair bij mensen die veel de computer gebruiken. En dat zijn ook de mensen die wel eens een pizza via het internet bestellen. De bitcoin past dus bij onze doelgroep', verklaart Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd.nl.

Volgens hem werden in de eerste uren dat de nieuwe betaalmogelijkheid op de site beschikbaar was, al meer dan 50 bestellingen met bitcoins afgerekend.

De bitcoin is een vorm van elektronisch geld, waarmee wereldwijd op websites of zelfs in fysieke winkels kan worden afgerekend. Aan het betaalmiddel kleeft wel een zwart randje: uit onderzoek is gebleken dat criminelen de valuta ook gebruiken om geld mee wit te wassen. Volgens Thuisbezorgd.nl is dat echter geen reden om de bitcoin te weren als betaalmiddel.

Bron: ANP

Meer over:

Ook interessant