toggle menu

'Tienduizenden huizenkopers krijgen hypotheek niet op tijd rond'

'Tienduizenden huizenkopers krijgen hypotheek niet op tijd rond'

Bijna een kwart van de huizenkopers dreigde het afgelopen jaar hun droomhuis mis te lopen. Ook hing hen een forse boete van tien procent van de aankoopsom boven het hoofd omdat de bank hun hypotheek niet op tijd rond kreeg. Dat blijkt uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk die consumentenprogramma Kassa opvroeg.

Het gaat volgens de cijfers om tienduizenden huizenkopers. Het lukte hen niet een hypotheek af te sluiten binnen de gemiddelde termijn van zes weken van het voorbehoud financiering. Binnen deze termijn kunnen huizenkopers onder voorwaarden kosteloos van de koop afzien.

Drie weken te laat

Uit aanvullende opgevraagde cijfers van Accelerate, een software toepassing voor twintig grote financieel dienstverleners, blijkt dat de doorlooptijden van hypotheken kunnen oplopen tot 63 dagen bij de bank NIBC. Dat is drie weken te laat bij een financieringsvoorbehoud van zes weken.

Voorwaarden worden aangescherpt

In 2018 worden de voorwaarden om een hypotheek te kunnen krijgen aangescherpt. De komende weken wordt daarom grote drukte verwacht op de hypotheekmarkt.

Bron: ANP

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant