Tientallen ‘potentieel onjuiste claims’ in zuivelcampagne NZO

Tientallen ‘potentieel onjuiste claims’ in zuivelcampagne NZO

Stichting Wakker Dier klaagt bij de Reclame Code Commissie (RCC) over een campagne van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Volgens Wakker Dier bevat die reclamecampagne bijna dertig 'potentieel onjuiste claims'.

De dierenrechtenclub noemt als voorbeeld dat de NZO aandacht voor dierenwelzijn zegt te hebben, maar niet eerlijk zou zijn over dieronvriendelijke maatregelen die boeren treffen met een winstoogmerk, bijvoorbeeld het jong scheiden van kalveren en hun moeders. Ook stoort Wakker Dier zich aan de bewering van NZO dat het schrappen van zuivel uit het dieet weinig CO2-uitstoot bespaart.

'Wij staan achter hetgeen we beweren', reageert een woordvoerder van NZO, die nog niets van de klacht weet. 'Als er een klacht komt gaan we die goed bekijken en ons verweren.'

De RCC kan overigens geen sancties opleggen. Wel past een overgrote meerderheid van de adverteerders een campagne of een reclame aan na een aanbeveling van de commissie. Wie dat niet doet, kan op de zwarte lijst van de RCC worden gezet.

Bron: ANP

Ook interessant