Tilburg wint award voor lekkerste kraanwater van Nederland

Tilburg wint award voor lekkerste kraanwater van Nederland

Tilburg won tijdens de Wereldwaterdag op 22 maart 2019 de KRNWTR Award voor het lekkerste kraanwater van Nederland. Zwolle staat op de tweede plek, gevolgd door Leeuwarden.

Een jury en het publiek proefden water uit twintig grote Nederlandse steden en vijf soorten mineraalwater uit fles. Het Tilburgse water kreeg een 7,4. 'Met het oog op Wereldwaterdag vragen we meer aandacht voor de hoge kwaliteit van ons kraanwater. Het Nederlandse kraanwater is lokaal, duurzaam en gezond, waar we met recht trots op mogen zijn. Alle waters kregen een ruime voldoende en de meeste scoorden beter dan de dure mineraalwaters,' zegt Tom Niekamp van KRNWTR.

Lees ook: NS opent eerste gratis watertappunt op station

Door water uit verschillende steden en mineraalwater te vergelijken, probeerde KRNWTR om te achterhalen of mineraalwater uit fles lekkerder is dan kraanwater. Aan de smaaktest deden Spa Blauw, Sourcy, Chaudfontaine, Bar le Duc en Evian mee. Het lukte bijna niemand, ook de jury niet, om deze vijf mineraalwaters te onderscheiden van het kraanwater. Bar le Duc ontving de Gebakken Water Award. Mineraalwater van dit merk stond op de 21e plek van de in totaal 25 geteste waters. Daarnaast is het 680 keer duurder dan kraanwater.

Iris Dapper van KRNWTR: 'Dagelijks gooien we in Nederland bijna 1 miljoen plastic waterflesjes weg. Grote hoeveelheden plastic waterflessen belanden in onze natuur. Door kraanwater te drinken, draag je op een simpele manier bij aan een betere wereld.'

Lees ook: Normen voor veilig kraanwater in Europa aangescherpt

Bron: KRNWTR

Ook interessant